8 партии и 6 коалиции са подали документи за участие в парламентарните избори

До 17 ч. днес заявление за участие в предсрочните парламентарни избори са подали 8 партии, като четири от тях вече са регистрирани, другите чакат проверка. Коалициите, които са подали заявления за регистрация, са 6, обяви говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Партиите, подали документи, са ГЕРБ, ПП "Воля", Движение за радикална промяна "Българската пролет", ПП "Българско национално обединение", ПП "Глас народен", Движение за равноправен обществен модел (ДРОМ), Партия на Зелените и Партия "Възраждане".

Коалициите, които са подали заявление за участие в предсрочния вот до момента са "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО", Реформаторски блок, "Коалиция на недоволните", "АБВ - Движение 21", "Обединение ДОСТ" и Коалиция "Нова република".

Андреев припомни, че утре в 17 ч. изтича срокът за подаване на заявления за регистрация за предсрочните избори. "Тези, които подадат и все още не са им се върнали проверките на списъците с избирателите в подкрепа на регистрацията, ще бъдат регистрирани при неприключила процедура, както и друг път. Когато се върне проверката, ако всичко е наред, регистрацията се запазва - ако не, ще бъде заличена", уточни говорителят на ЦИК.

Той напомни, че регистрацията на кандидатските листи в Районните избирателни комисии (РИК) е до 32 дни преди изборния ден.

Коментари

Задължително поле