80-годишен пострадал при гасене на пожар в Попово

Снимка: Pixabay/Архив

150 кв. покрив и обзавеждане са унищожени от огъня в Кубрат

Туристическа газова бутилка, ползвана за отопление в пристройка на къща, подпалила дрехите на 80-годишен мъж, който пострадал, докато гаси себе си и покъщнина в съседство на огъня. Възрастният човек имал поражения по ръцете, получени при гасенето. Имал леки изгаряния и по лицето, но не било засегнато зрението, уточниха от полицията в Попово. След като раните били обработени в болницата в града, той бил освободен за домашно лечение.

Пожарът е унищожил хранителни продукти и обзавеждане в пристройката. Опушени са били стените на помещението, но огънят не е успял да премине към жилищната сграда в съседство, тъй като стопанинът действал бързо и овладял стихията.

В пристройката той майсторял нещо и, докато се въртял около работната маса, не усетил, че дрехите му се оказали над пламъка на бутилката и се запалили. За щастие човекът реагирал скоростно.

С големи щети е погасен друг пожар, който е вилнял в Кубрат, Разградско. Там са били спасени две сгради, но е било унищожено домашното имущество на семейство. Покрив от 150 кв. м. е изгорял, затрупвайки обзавеждане, бяла, черна и компютърна техника.

Сигналът за пожара е подаден малко след 1 часа след полунощ в понеделник. Към момента от пожарната не уточняват причината за трагедията. Има вероятност това да е отоплителен уред.

Коментари

Задължително поле