80 млн. лири дава Лондон за сигурност на Балканите (обзор)

Премиерът Бойко Борисов участва в срещата “Берлински процес”

И Гърция се включи в разговорите

Великобритания удвоява финансирането за страните от Западните Балкани до 80 милиона лири стерлинги (106,6 милиона долара) и броя на своите служители в областта на сигурността в региона. Това стана ясно, преди началото на петата ежегодна среща на върха на инициативата “Берлински процес”, в която участва и премиерът Бойко Борисов.

“Трябва да бъдем много единни в задачите, които си поставяме по свързаността на Балканите.” Това заяви Борисов в Лондон, преди да вземе участие в работния обяд на държавните и правителствени ръководители на Великобритания, Австрия, Германия, Италия, Словения, Франция, Хърватия, Полша, Гърция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Република Македония и Черна гора.

Борисов посочи, че по настояване на България във формата тази година участва и Гърция, защото Балканите трябва да се разглеждат общо, а не по отделно. Той подчерта, че участието на страната ни в “Берлинския процес” е голямо признание за свършената през последните шест месеца работа и по-конкретно резултатите постигнати по време на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика