„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

80% от европейците сърфират в интернет чрез мобилните си телефони

 

Около 80% от всички потребители на интернет у нас, или почти 2,6 млн. българи, използват мрежата предимно за лични цели и за разговори по мобилните си телефони. Това показват данните на статистическата служба към Европейската комисия „Евростат” за използването на интернет през 2016 г.

Другите най-масови услуги, от които онлайн потребителите в Бъглария са се възползвали, са участие в социалните мрежи (75%), изпращане и получаване имейли (70%), четене на новини онлайн (68%), търсене на информация за стоки и услуги (64%) и слушане на музика (40%).

Сред страните-членки на ЕС най-много домакинства с достъп до интернет са регистрирани в Люксембург и Холандия (почти по 100%), докато най-малко са тези в Гърция (69%) и България (64%). Въпреки това за периода 2010 – 2016 г. българските домакинства, използващи интернет са се увеличили почти два пъти.

Широкото разпространение на смартфоните и мобилните телефони сред гражданите на ЕС е причина и 80% от гражданите в Евросъюза да сърфират в интернет чрез тях, отчита Евростат. През лаптопи и нетбуци са го направили около 65%, а чрез настолни компютри и таблети съответно – 54% и 44% от гражданите с достъп до мрежата. Използването на мобилни устройства за сърфиране в интернет е най-масово при младежите между 16-24 години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.