80 000 пътници очаква летище Пловдив през тази година

Снимка - Уикипедия

Около 80 000 пристигащи и заминаващи пътници се очаква да преминат през летище Пловдив през 2017 г., стана ясно след заседание на Фонда за развитие на аеропорта край града под тепетата.

В момента ирландският авиопревозвач „Райънеър“ изпълнява редовни полети от Пловдив до Лондон-Станстед, а през есента започват полети и по новите дестинации до Милано (Бергамо) и Брюксел (Шарлероа). Билетите от зимното разписание по новообявените маршрути вече са в продажба, съобщи директорът на летището Васил Щърбанов. Прогнозите за 2018 г. са за рекорден трафик от 110 000 пътници.

„Тази година се водят безпрецедентно активни преговори с авиокомпании за откриване на нови линии. В тази добра ситуация има смисъл да направим по-голяма коалиция от общини във Фонда и вече има заявен интерес от такива от областите Пловдив и Смолян“, заяви зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Интерес към летището проявявят и от първия у нас туристически район – „Родопи“, създаден в края март от 18 общини и 12 неправителствени организации по силата на новия Закон за туризма. В тази връзка председателят на Управителния съвет на Фонда за развитие на летище Пловдив и кмет на Община „Родопи“ Пламен Спасов предложи да бъде свикано годишно събрание с цел промяна на устава, за да се отвори вратата за членство и на други сдружения освен на общини.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.