Мартин Петров поиска отвод на съдия

Спасител на дете стана „Полицай на годината“

Унгарци на протест срещу „поробващ закон“ Парламентът разреши 400 часа извънреден труд годишно

ЕК одобри проекта за модернизация на спешната медицинска помощ, съобщи министър Ананиев

Енрике Иглесиас и Ана Курникова продават къщата си за $4,85 милиона

Премиерът Борисов в Брюксел: Чухме само похвали Тимерманс подкрепил промените за конфискацията на незаконно придобито имущество

Петокласник с приз от „Полицай на годината“

Смядово събира пари за болницата в Шумен

Издирват началника на КАТ – Казанлък

Фондацията зад гей билбордовете пред „Труд“: Това е информационна кампания Планират да поставят пана на видни места в София и в Пловдив

Баневи остават за постоянно в ареста

Георги Кабаков – последният рефер без VAR в турнира

Ахмед Доган стана дядо

Министър Ананиев: Ако бъде приет анекса към националния рамков договор, се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година

Тръмп: Никога не съм искал от бившия си адвокат да нарушава закона

800 танцьори виха хора в Пазарджик на фестивала „Тракийска броеница“

Над 35 трупи с близо 800 танцьори от цялата страна взеха участие в традиционния национален фестивал за народни хора „Тракийска броеница“, който се проведе през уикенда в Пазарджик.

Залата на Драматичния театър „Константин Величков“ се оказа тясна, за да събере участници и публика по време на фестивала, който по добра стара традиция завършва с общо надиграване на тракийска ръченица на всички групи. Фестивалът имаше състезателен характер, а наградите за най-добрите танцьори тази година бяха по-големи от миналогодишните.

Победителите си тръгнаха с 500 лв. и пълна кошница с отбрани вина, а заелите второ и трето място получиха съответно 300 и 200 лв. Раздадени бяха и специални награди, осигурени от спонсорите на фестивала, както и на най-добре представилите се в надиграването на тракийска ръченица. Бяха връчени и специални призове за най-емоционално и най-оригинално представяне.

Дори и след церемонията по награждаването участниците във фестивала „Тракийска броеница“ продължиха да вият хора, които се пренесоха от сцената на театъра на площада пред него, известен като „Тортата“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.