Щабът в морския град алармира: Бургас има тестове само за два дни

Родилки в извънредно положение: Спокойни сме, благодарим на УМБАЛ Бургас

Менда Стоянова: Работодателите ескалираха в своите искания

Мъж и жена, поставени под карантина, са напуснали страната

БСП призова за преразглеждане на бюджета на Варна

69-годишен мъж в Плевен се е излекувал се от COVID-19, изписват го от болницата

Главният прокурор: Това, че нямаш работа, не е оправдание да грабиш възрастни хора Противодействието на битовата престъпност продължава, увери Иван Гешев

109 са жертвите на коронавируса в Индия

Баща благодари на полицията, намерили откраднатото колело на сина му

Имунолог нобелист предупреждава да внимаваме с кутиите на готовата храна

Нивото на река Марица край Ветрен се е повишило значително

Дезинфектират улици, контейнери и спирки в няколко района на София

Прокуратурата влиза на проверка в болницата в Гоце Делчев

Първо досъдебно производство в Сливен за неверни данни в декларацията при минаване през КПП

Раздават помощи на бедните и безработни в Бургас Пакетите са с храни за 60, 100 и 130 лв.

800 ученици и студенти гледаха в реално време първа онлайн лекция на ВТУ Урокът на тема „Владетелките на Средновековна България“ по интернет бе изнесен от известният историк проф. д-р Пламен Павлов

Снимка: ВТУ

В условията на извънредна ситуация Великотърновският университет е едно от първите висши училища в България, което използва предизвикателството да бъде близо до своите студенти чрез средствата и възможностите на интернет и на социалните медии, като излъчи лекция на живо. Онлайн урокът бе изнесен от именитият историк проф.д-р Пламен Павлов.
Инициативата ще продължи и занапред и с други интригуващи лекции, насочени към ученици и студенти, както и към всички, които проявят интерес към обявените теми.

Статистиката показва, че първата лекция на проф. д-р Пламен Павлов, преподавател в Историческия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на тема „Владетелките на Средновековна България“ е гледана от 800 човека в реално време във фейсбук профила на учебното заведение. Зрителите имаха възможност да зададат своите въпроси към един от най-известните и обичани наши преподаватели. Само за първия час след излъчването си лекцията вече се радва на повече от 14 000 гледания, 160 споделяния и над 60 коментара.

Излъчването на живо се осъществи в една от новооткритите зали в Ректората на Великотърновския университет – „Кабинет за електронно обучение и видеоконферентна връзка“. Кабинетът осигурява алтернативна форма на обучение във ВТУ в рамките на редовното, задочното и дистанционното обучение.

С инициативата си Великотърновският университет за пореден път доказа мисията, която последователно изпълнява повече от 55 години – да осигурява единство на образователната, научноизследователската и художествено-творческата дейност, като предоставя модерно и гъвкаво обучение на най-високо ниво за студенти, докторанти и специализанти от всички възрасти. Нашата алма-матер работи като основен образователен, научен и културен център, който развива иновационното мислене.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.