80,32 лв. е средната декемврийска сметка за парно в Пловдив

Средната стойност на фактурите на битовите клиенти на EVN Топлофикация в Пловдив за декември 2017 г. е 80,32 лв. с ДДС, съобщиха от енергийното дружество.

Средната стойност на фактурите за топлинна енергия на битовите клиенти на EVN Топлофикация в Пловдив през декември 2017 г. е 80,32 лв. с ДДС. Стойностите на фактурите по отделните групи клиенти за декември 2017 г. са както следва:

- 70,46% от клиентите имат фактури със стойност до 100 лв. (с ДДС)

- 24,24% от клиентите имат фактури със стойност от 100 лв. до 200 лв. (с ДДС)

- 5,3% от клиентите имат фактури със стойност над 200 лв. (с ДДС).

EVN Топлофикация напомня на своите клиенти някои лесни стъпки за нормалното функциониране на вътрешните инсталации на сградите. Съветите са полезни, предвид че поддържането на вътрешните отоплителни инсталации в жилищните сгради и апартаменти е отговорност на клиентите.

клиентите да следят да няма оставени отворени прозорци на стълбищните площадки и общи части на жилищната сграда (входове, мазета, гаражи).

Всеки продължително отворен прозорец допринася към по-бързото изстиване на сградата и по-голямата обща консумация на топлинна енергия.

щo се отнася до инсталациите вътре в апартаментите, e добре клиентите да не покриват отоплителните уреди с дълги и тежки завеси и да не поставят пред тях мебели и декоративни прегради, които по този начин да спират топлината важно е радиаторите да не бъдат изключвани напълно при отсъствие през деня, защото така стените на жилището изстиват и впоследствие уредите консумират повече енергия, за да достигнат отново желаната висока температура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари