Сирийските кюрди дадоха обещание да възстановят контрола над Африн

Роси: Ще ги поздравя, ако ни бият на хубав терен

Отново ще изследват водата в село Казанка за уран

13 души са арестувани преди дербито ЦСКА – “Левски”

Директорът на Европол винаги работел с лекота с българските служби

Проф. Алексей Савов: Ракът на дебелото черво засяга все по-млади хора Засега няма генетични маркери за ранно откриване на злокачественото заболяване

Експерти от Организацията за химически оръжия ще разследват случая с отравянето на Сергей Скрипал

Кмет на село стана шофьор на ТИР в чужбина

Свикват две общински комисии

Ректорът на СУ: Всяка година намаляват кандидат-студентите заради демографската криза Може да се отмени решението за нулев прием в специалност „Медицина“, каза проф. Герджиков

И отново цар (В)Каранга!

Германският външен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение

Алпинисти покоряват хилядник в Тяншан Монтират въжена градина в местността Ксилифор край Търново

Временно е спрян токът в кв. “Кулата” във Враца заради скъсани проводници

Учени ще развиват наука в помощ на туризма и творческите индустрии Проектът за креативен център е на ВУМ във Варна за 7 млн. евро

81-годишна ливанка ръководи инициатива за доброволно почистване на града си

81-годишната ливанка Зейнеб Мукалед Снимка: Би Би Си

81-годишна ливанка ръководи инициатива за доброволното почистване на града си, предава Би Би Си.

Когато част от южната страна на Ливан попада под контрола на Израел през 80-те и част от 90-те години на миналия век, събирането на смет е преустановено в окупирания район. Привидно малкия отначало проблем с времето се превръща в голям, като боклукът се натрупва и постепенно затрупва града й, който също попада в този район.

Виждайки нарастващия проблем, Зейнеб Мукалед отива при отговорните власти с искането да бъде направено нещо по въпроса. Като получава отказ с обяснението “защо ти пука, не сме Париж“, тя разбира, че трябва да вземе нещата в свои ръце.

Мукалед се обръща към жените в селището си, за да й помогнат, с идеята, че те ще вършат работата по-добре от мъжете и ще ги накара да се чувстват значими.

На призива й откликват редица доброволки, които 19 години по-късно продължават сами да спонсорират инициативата и да я поддържат жива с всички възможни средства.

По думи на Мукалед в последно време и други близки градове се нагърбват с подобни инициативи, повлияни от примера, който тя и нейният град дават.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.