В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

812 лева е средната работна заплата във Великотърновска област

Средната брутна месечна работна заплата за април 2017 г. във Великотърновска област е 817 лв., за май – 812 лв. и за юни – 808 лева. Това сочат данните на отдел „Статистически изследвания – Велико Търново”.

През второто тримесечие на тази година средната месечна работна заплата в областта е 812 лв. и е с 25 лева по-висока спрямо предходното тримесечие, но с 228 лв. по-ниска от средната за страната (1040 лева). В сравнение с останалите области в страната по равнище на работна заплата област Велико Търново се нарежда на 15-то място.

Най-голямо увеличение на средната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2017 г. спрямо предходното първо тримесечие – с 35.0%, е регистрирано в икономическа дейност „Добивна промишленост”, а най-голямо намаление се наблюдава в икономическа дейност „Финансови и застрахователни дейности” – с 14.8%.

През второто тримесечие на 2017 г. средната месечна работна заплата в област Велико Търново нараства с 8.0% спрямо второто тримесечие на 2016 г., като най-голямо e увеличението в икономическите дейности „Административни и спомагателни дейности ” – с 28.9% и „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” – с 26.0%.
Най-високо средно месечно трудово възнаграждение през второто тримесечие на 2017 г. са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в икономическите дейности: „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” – 1 231 лева; „Финансови и застрахователни дейности” – 1 131 лева.

И през това тримесечие най-ниско платени са били наетите лица в икономическите дейности: „Хотелиерство и ресторантьорство” – 522 лева; „Професионални дейности и научни изследвания ” – 549 лева.
Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата през второто тримесечие на 2017 г. в обществения сектор нараства с 8.6%, а в частния сектор – със 7.6%.
По предварителни данни на отдел „Статистически изследвания – Велико Търново”, наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на юни 2017 г. намаляват с 0.9% спрямо края на март 2016 г., и са 69.1 хиляди. Спрямо края на предходното тримесечие най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” и „Образование”. Най-голямо увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в дейност „Строителство” – със 7%.

В края на юни 2017 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 3.1 хил., или с 4.3% по-малко в сравнение със същия период на предходната година (юни 2016 г.), като най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Селско, горско и рибно стопанство” – с 1.6 хиляди и „Хотелиерство и ресторантьорство” – с 0.5 хиляди. В края на второто тримесечие на 2017 г. в частния сектор са работили 67.5% от всички наети в област Велико Търново.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.