Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

8,3 млн. лева влизат в община Лом

Проекти на обща стойност 8 331 835 лева ще изпълняват малки и средни фирми, фермери, неправителствени организации, училища, читалища и институции в община Лом след като бе одобрена подготвената от граждани и експерти Стратегия за Водено от общностите местно развитие. Документът бе изработен от Местна инициативна група /МИГ/ и Община Лом, а инициативите в него ще бъдат финансирани от Държавен фонд „Земеделие“и Министерството на земеделието и храните.

„Най-доброто в този съвместен проект на гражданския сектор, бизнеса и Община Лом е, че той дава възможност на фирмите, на неправителствени организации, на земеделски производители, на образователни и културни институции на територията на цялата община, да проявят икономическа активност и да реализират своите идеи“ , заяви кметът Пенка Пенкова.

Необходимите над 8,3 млн. лева се осигуряват от шест оперативни програми. Само по програмата „Развитие на селските райони“ финансовият ресурс за земеделски производители, микро фирми, както и за изграждането на инфраструктура на територията на крайдунавската община е в размер на 2 933 700 лв..

По Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ могат да бъдат усвоени от местните малки и средни предприятия 1 955 800 лв. По Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ ще се финансират проекти за младежка заетост и социални услуги на обща стойност 1 486 408 лв. За образователни проекти и за интеграция на уязвими и малцинствени групи по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ пък са осигурени 977 915 лв.

Стратегията предвижда и 195 580 лв. за проучване, развитие и популяризиране на културното, историческото и природното наследство и бит на територията на община Лом. До два месеца предстои да бъдат обявени и процедурите за изпълнение на проектите, които ще се реализират през следващите две години, съобщиха от местната управа.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете