Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михайлов титуляр срещу Парагвай

84 възпитателни дела са образувани за година във Велико Търново

Общо 84 възпитателни дела са образувани през 2016 година в Община Велико Търново. Седемдесет и девет от тях са разгледани по отношение на деветдесет и пет малолетни и непълнолетни лица, две от делата са прекратени и две са останали несвършени. Това сочи отчетът на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Велико Търново. Децата, на които е разгледано повече от едно възпитателно дело, са двадесет.

Причините за това са комплексни. Шест от децата са от институции. Позволяват си да нарушават Правилника за вътрешния ред в домовете периодично. Не зачитат правилата и нормите за поведение. Държат се грубо и арогантно спрямо персонала на институцията. Извършват кражби. Чувстват се безнаказани.

Анализитена комисията показват още, че не са редки случаите, в които липсва ефективен родителски контрол. Превантивно към Консултативния кабинет на комисията са насочени 13 деца и двама родители. Скитащи и просещи деца през периода не са установени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.