Бившият съпруг на Виктория Маринова: Не знам как ще погледна Северин Красимиров

14-годишно момче скочи от 4-ти етаж след семеен скандал в Роман

Засякоха неправоспособен водач да управлява пиян нерегистриран мотор в Свищов Дрегерът отчел 3,07 алкохол в кръвта му

МЕТРО България отбеляза 20 години с голямо събитие за над 1000 гости Фондацията, Теодоси Спасов и 100 каба гайди се погрижиха за празничното настроение

Иван Нейков: Хората, които не са подали документи за пенсиониране, да изчакат до намирането на решение

Борисов обеща избираемо място за СДС в евролистата на ГЕРБ

Спецпрокуратурата и КПКОНПИ с акция в община Червен бряг, разследват кмета Данаил Вълов

Преразглеждат лиценза на самолетите Боинг 737 МАХ

Земетресение с магнитуд от 5,8 по скалата на Рихтер е регистрирано в Турция

И не само заради пенсиите ще става зле

Защо Валери Божинов и Николай Михайлов не са едновременно титуляри за „Левски“?

Калоян Паргов: Време е Фандъкова да спре да раздава оценки на БСП и да се погрижи за шофьорите Цветан Цветанов и столичният кмет да оставят гражданите сами да решат кой върши работа и кой си приписва заслуги, призова председателят на БСП - София

Румен Петков: Елена Йончева постъпи некоректно със Станишев, приемайки да бъде водач на листата на БСП

Димо Гяуров за самообгазилите се полицаи: Когато се издъниш, трябва да си признаеш

Ирак ще може да продължи да купува енергия от Иран още три месеца

847 лева е средната заплата във Великотърновска област

Средната брутна месечна работна заплата към момента във Великотърновска област е 847 лева. Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Старата столица.

Според наблюденията средното месечно възнаграждение в региона е с 24 лева по-високо спрямо предходния период, но с 255 лв. по-ниско от средното за страната, което е 1095 лева. В сравнение с останалите региони по равнище на работна заплата област Велико Търново се нарежда на 16-то място.

Най-голямо увеличение на средната месечна работна заплата през наблюдавания период с 10.8%, е регистрирано в икономическа дейност „Образование”, а най-голямо намаление се наблюдава в сферата- „Финансови и застрахователни дейности” – с 5.8%. Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в региона към края на декември 2017 г. намаляват с 1.3% и са 68 000.

Изследванията сочат, че в почти всички икономически дейности има спад на наетите, като то е най-голямо в дейностите „Строителство” – с 9.9% и „Административни и спомагателни дейности” – със 7.0%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на работещите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – съответно 28.0 и 14.5%.

„В края на декември 2017 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 3.3% по-малко в сравнение със същия период на предходната година (декември 2016 г.), като най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Транспорт, складиране и пощи” и „Преработваща промишленост”, обясняват статистиците.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.