На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

847 лева е средната заплата във Великотърновска област

Средната брутна месечна работна заплата към момента във Великотърновска област е 847 лева. Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Старата столица.

Според наблюденията средното месечно възнаграждение в региона е с 24 лева по-високо спрямо предходния период, но с 255 лв. по-ниско от средното за страната, което е 1095 лева. В сравнение с останалите региони по равнище на работна заплата област Велико Търново се нарежда на 16-то място.

Най-голямо увеличение на средната месечна работна заплата през наблюдавания период с 10.8%, е регистрирано в икономическа дейност „Образование”, а най-голямо намаление се наблюдава в сферата- „Финансови и застрахователни дейности” – с 5.8%. Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в региона към края на декември 2017 г. намаляват с 1.3% и са 68 000.

Изследванията сочат, че в почти всички икономически дейности има спад на наетите, като то е най-голямо в дейностите „Строителство” – с 9.9% и „Административни и спомагателни дейности” – със 7.0%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на работещите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – съответно 28.0 и 14.5%.

„В края на декември 2017 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 3.3% по-малко в сравнение със същия период на предходната година (декември 2016 г.), като най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Транспорт, складиране и пощи” и „Преработваща промишленост”, обясняват статистиците.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.