На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

850 полицаи ще охраняват 1009 секции в изборния ден в Пловдив

Снимка: Архив
Създадена е организация за полицейска охрана тази неделя на общо 1009 секционни избирателни комисии, разположени в 437 места на територията на Пловдивска област, като за целта са ангажирани 850 служители от всички структурни звена на МВР, съобщи шефът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Христо Разсолков.
Във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Република България и националния референдум на 6 ноември са предприети всички действия за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, охраната и опазване на обществения ред в периода на подготовка и произвеждане на изборите. Под постоянна полицейска охрана още от 2 ноември (сряда) са изборните материали в общинските и районни администрации, като това ще  продължи до приключване на изборния ден в неделя.
В деня на вота в изборните помещения няма да се допускат въоръжени лица и такива в нетрезво състояние. При нужда полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции. Забранено е паркирането на МПС-та в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор. С полицейски ескорт ще се транспортират изборните материали от получаването им от общинските администрации до всяко място за гласуване.
За осигуряване безопасността на движението и охраната на изборните материали при предаването им след изборния ден, е създадена временна организация на движението в районите на двете РИК, както следва:
– За 16-а РИК в района на Международен панаир: Ограничава се спирането и паркирането по южното платно на бул. „България“ в участъка от бул. „Цар Борис Трети Обединител“ до мост „Адата“ за времето от 19 ч. на 6 ноември (неделя) до приключване дейността на 16-а РИК по приемане на изборните материали.
– За 17-а РИК в района на Областна администрация: Забранява се движението на МПС-та по бул. „Шести септември” в участъка от бул. „Васил Априлов“ до бул. „Копривщица“ от 19 ч. на 6 ноември (неделя) до приключване дейността на 17-а РИК по приемане на изборните материали. Този участък от булеварда ще се използва за временен охраняем паркинг на МПС, с които пристигат СИК от областта. Забраната ще бъде отменена своевременно след отпадане на необходимостта, но не по-късно от 6 часа на 7 ноември (понеделник).
От всички общини в Пловдивска област е създадена организация за превозване членовете на СИК с изборните материали до 16-а и 17-а РИК под полицейски ескорт и охрана. Охраната на длъжностните лица от СИК и изборните материали ще продължи по време на престоя им в РИК за обработка на протоколите и ще завърши с предаване на изборните материали в общинските администрации за съхранение.
От ОДМВР–Пловдив съвместно с Окръжна прокуратура и районните прокуратури е създадена организация за извършване на проверки по всички постъпили сигнали за извършени престъпни деяния срещу изборните права на българските граждани. Обособени са специализирани групи за незабавни действия по изясняване на фактическата обстановка и разследване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.