88-годишна застрашена от ослепяване след побой от племенник

Снимка: Архив

88-годишна жена е застрашена от загуба на зрение след побой, нанесен й от племенника й, който тя приютила в дома си. Сигналът, че има възрастна жена с тежки следи от побой по главата, е подаден от Центъра за спешна медицинска помощ в Търговище до полицията. Жената, която била с хематоми в областта на очите, е закарана там след полунощ в събота. Обаждането на тел. 112 било от съсед, който разбрал, че старицата е зле. Пред лекарите тя казала, че побоят е нанесен от 66-годишния й племенник, с когото живеела в къщата си в село Беломорци.

Полицията е издирила и задържала родственика Д.Н. Повдигнато му е било обвинение, но мъжът отказвал да признае, че е посегнал на възрастната си леля. Предполага се, че я е набил след тежък алкохолен запой. Взета му е била кръвна за установяване на това.

Към момента няма яснота за мотива за побоя. Жената не разполагала с никакви пари. Храна и средства осигурявал синът й, който живеел в град Омуртаг.

Тя прибрала преди близо година 66-годишния си племенник, който нямало къде да живее и припечелвал малко като общ работник. Семейството й смятало, че той ще наглежда баба, но не предполагали, че това съжителство ще стигне до побой.

Извикан е консултант за състоянието на очите на пребитата. Имало риск тя да загуби зрението си с едното око.

Племенникът е задържан с постановление на прокуратурата за 72 часа.

Коментари

Задължително поле