89 бъдещи първолаци в Пловдив чакат трето класиране

В Пловдив днес беше проведено второто електронно класиране за прием на ученици в първи клас в общинските училища в града под тепетата за учебната 2017/2018 година. В него взеха участие 427 деца, които кандидатстваха за обявените 736 свободни места. Резултатите показват, че са класирани 338 деца, като 79,6 % от тях са в списъците на приетите по първо желание. За тези деца предстои записване в срок до 23 юни (петък), докогато родителите трябва да представят всички необходими документи за проверка от училищните комисии. Не се изискват единствено докумен
ти за удостоверяване на критериите за настоящ адрес на децата, тъй като проверката е автоматична.

За некласираните 89 деца предстои трето класиране, което ще бъде проведено на 4 юли, а свободните места за него ще бъдат обявени най-късно на 26 юни. Срокът за подаване онлайн на заявления за участие в трето класиране е 2 юли, а за подаване на заявления за кандидатстване на хартиен носител в училищата крайният срок е 29 юни. При обявяване на свободните места за трето класиране ще бъде спазен член 11 от Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на Пловдив. Според него след анализ на броя на записаните в училищата деца и броя на все още необхванатите може да се направи корекция в първоначално определените с училищния план-прием паралелки. Родителите се уведомяват за промяната чрез обявяване на актуален брой свободни места за трето класиране.

Полезно е за родителите на некласираните деца да знаят, че заявленията им се прехвърлят автоматично към третото класиране, но предвид променения брой свободни места е добре да се подадат нови заявления, съобразени с възможностите на училищата за прием. За целта е нужно да анулират първоначалните си заявления и да подадат нови.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.