на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

9 старейшини обжалват теглене на нов заем

Решението за теглене на нов заем от 15 млн.лв., взето в четвъртък от 28 общински съветници в Пазарджик, ще бъде обжалвано пред областния управител от деветима техни колеги в местния парламент. Деветимата, сред които са старейшини от НФСБ и Народен съюз, обявиха това свое намерение на пресконференция в петък, след като ден по-рано напуснаха анблок заседателната зала на ОбС, след като тяхното предложение за референдум по казуса с кредита не бе прието. То бе подкрепено от 16 общински съветници, но други 22-ма гласуваха “против” или “въздържал се” и в знак на протест вносителите на предложението за референдум напуснаха. В тяхно отсъствие бе взето решение да поемане на нов общински дълг от 15 млн.лв. с гласовете на 28 съветници от ГЕРБ, БСП и местната коалиция зад кмета Тодор Попов.

Опонентите на градоначалника твърдят, че след 2 години общината няма да може да си плаща вноските към банките, тъй като липсват източници за погасяване на дълга. Тодор Попов определи като екзотично предложението за референдум по казуса с кредита.

Кметът допълни, че преди гласуването на поемането на нов общински дълг е било обявено Публично обсъждане, на което на се е явил нито един от съветниците, които сега настояват за референдум. “По закон публичното обсъждане е мястото, където се изтъкват аргументи “за” или “против” осъществяването на едно действие от общинска администрация. Пак законът предвижда решението за теглене на нов дълг да се вземе с обикновено мнозинство от общинските съвети”, са железните аргументи на каращия трети кметски манда Тодор Попов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.