9 600 л нелегален алкохол откриха край Перущица

dav

Нелегален алкохол откри митническа мобилна група при повторна проверка в регистриран обект в района на Перущица, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 13.06.2017г при проверка в едно от складовите помещения в данъчния склад митническите служители откриват 45 л етилов алкохол в пластмасови съдове с различна вместимост с мирис на мастика, ракия и водка.

1497591756Във второто помещение е открит еднотонен пластмасов резервоар, в който се съхранявали 600 литра етилов алкохол. Установено е, че стоките не са били вписани в материалната отчетност на данъчния склад, не са преминали през измервателните уреди, както и не са представени документи, удостоверяващи плащането на дължимия акциз.

В близост до регистрирания данъчен склад, собственикът стопанисвал и изоставени производствени помещения, където митническите служители са установили, че се съхраняват 1765 бутилки шампанско, отново без документи за платен акциз.

Стоките са задържани в склада на Митница Пловдив.

Повторната проверка е извършена с цел изясняване на факти и обстоятелства по образувано досъдебно производство преди два месеца, когато в данъчния склад в района на Перущица са открити 9 600 л етилов алкохол без документи за платен акциз.

Коментари

Задължително поле