9000 лeва глоба за Любо Пенев

Етичната комисия наказа жестоко Любо Пенев за пресконференцията, която даде преди снощния мач ЦСКА – „Ботев“ (Враца). Наставникът на „червените“ изригна с куп квалификации срещу ръководството на БФС. Ел Голеадор спомена името само на Борислав Михайлов, но индиректно нападна и членовете на изпълкома Йордан Лечков и Емил Костадинов.

Според етичната комисия на централата е имало множество сезирания за думите на Пенев, че в БФС са прогнили от алкохол. И съответно последва глоба – 9000 лева. Освен това според документите на БФС Пенев не е треньор на ЦСКА, а само помощник. Най-вероятно причината е, че клубът не е приключил взаимоотношенията си с Нестор Ел Маестро, който продължава да се води старши при „червените“ на книга. Сърбинът бе освободен след края на подготовката заради слаби резултати.

Любо Пенев влезе в люта словесна война с бившите си съотборници от националния отбор, след като те го уволниха като селекционер на България след 1:1 у дома с Малта. Впоследствие той се опита да свали Михайлов като президент на БФС, но претърпя съкрушителна загуба на конгреса на централата. На пресконференцията, заради която е наказан, Пенев не изключи един ден пак да се кандидатира за Първи на родния футбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ