Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Борис Джонсън обяви, че няма да преговаря за отсрочка на Брекзит

92-годишна от Пазарджик пробвала да се самоубие

Снимка: Архив

92-годишна жена е най-възрастният човек, направил опит за самоубийство в Пазарджишка област през 2016 г., показва годишният доклад на Регионалната здравна инспекция, която от 13 години насам изготвя подобни анализи. Случаят с 92-годишната баба е един от 32-те неуспешни опита на хора в Пазарджишко сами да сложат край на живота си от общо 72, което е с 11 по-малко от регистрираните общо 83 суицидни опити през 2015 година.

За пръв път в 13-годишната статистика, водена от РЗИ-Пазарджик, броят на реализираните самоубийства надвишава този на неуспешните опити, като съотношението е 40:32. Анализът показва, че през 2016 г. са регистрирани най-много успешни опита за самоубийство от 2004 година досега и съответно най-малко нереализирани самоубийства.

При реализираните самоубийства мъжете заемат 77,5%, а жените – 22,5%. Най-често успешни опити за самоубийство правят самотни мъже, пенсионери над 60 години, с тежки заболявания и живеещи в села в областта. Водещата възрастова група при нереализираните самоубийства е до 18 г. – 34,4%. Разпределени по пол в тази възрастова група са регистрирани опити само при жените. Най-често опити за самоубийство според анкетните карти са извършили хора със средно и начално образование, следвани от тези с основно.

С висше образование са 4,4% от регистрираните случаи, а със същите проценти са тези с полувисше и без образование. Най-много опити за самоубийство са извършени във времевите интервали междду 18 часа и полунощ и от 12 до 18 часа, а по месеци най-голям е броят им през септември. Основните причини, които карат хората да сложат край на живота си, са: самота, тежко заболяване, психотични мотиви, конфликт с родители, скандал между съпрузи, конфликт с деца, раздяла с любим човек, несподелена любов или конфликт със съученици, показват данните от анализите на дирекция „Медицински дейности“ към РЗИ-Пазарджик.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.