Световният елит в ските с първи тренировки в Банско

БАБХ: Отпада забраната за движение на свине и месо в 39 ферми и 66 кланици

Русия разработва ваксина срещу китайския вирус след съмнение за първи случай на болестта в страната

„Тойота“ и „Хонда“ изтеглят около 6 млн. коли заради дефектни въздушни възглавници

Започват обучения в Търново за виртуален маркетинг на занаятчийски продукти FairDeal Това е първата по рода си платформа

Директорът на АДФИ: Не мога да кажа дали разликата в тълкуването на Закона за хазарта отговаря на нормативите или не

Общината в Сливен: Не участваме в съвместни проекти с фондация на зам.кмет

Лъчо от „Скандау“: Бащинството не ме промени

„Левски“ привлече вратар от „Цървена звезда“

Общо 35 години затвор за машинистите по делото „Хитрино“

КПКОНПИ установи конфликт на интереси на главния архитект на Благоевград

Борисов приема фенове на „Левски“ в петък

Задържаха айтозлия, откраднал косачка

Алиша Кийс с първо турне от 7 години насам

Гл. комисар Ивайло Иванов: Четирима са обрали бензиностанцията в Казичене, без насилие и оръжия

925 кандидати за 260 свободни места в яслите в Пловдив

Местата в общинските детски градини в Пловдив са повече от броя на кандидатстващите за тях малчугани на възраст от 3 до 6 години, но нерешен проблем в града под тепетата си остава недостатъчният капацитет в яслите. Това показаха резултатите от проведеното на 21 юни класиране за прием в детските заведения в Пловдив за обявените 1352 свободни места се бореха 1864 малчугани.

925 от тях са на яслена възраст, а обявените свободни места за деца под 3 години бяха 260. След първо класирани са запълнени 240 места, а вакантните 20 явно не са атрактивни за родителите, тъй като яслите се намират в квартали с преобладаващо ромско население.

Вакантните места за първа възрастова група в общинските забавачки в Пловдив бяха 803, а кандидатите за тях – 768, от които са класирани едва 526. Останалите налични свободни места не отговарят на желанията на родителите.

Подобна беше картинката и при втора възрастова група – от желаещите прием 103 деца са класирани 47 при 130 свободни места, а за подготвителните групи от 68 пет- и шестгодишни деца са класирани 45 при свободен капацитет за подготвителните групи от 159 места.

На предстоящите класирания ще бъдат обявени повече свободни места и за яслените групи, нужно е е само 3-годишните да постъпят през септември в детските градини, увериха от градската управа.

За класираните вече деца е важно да се спази крайният срок 29 юни, до който родителите трябва да подадат документи за записване в яслите и забавачките, в които са приети. Следващото класиране е на 11 юли, а свободните места за него ще бъдат обявени най-късно до 3 юли.

Крайният срок за подаване на онлайн заявление е 9 юли, а за тези, които използват помощта на
директорите, срокът е 6 юли. Постъпване на родените през 2011 и 2012 г. деца през учебната 2017/2018 г. в подготвителни групи е задължително съгласно нормативните разпоредби. Освен групи в детските градини, родителите могат да изберат и подготвителни групи в общинските училища на града. Там функционират както полудневни, така и целодневни групи.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.