Руското МО съобщи за унищожаване на конвой от оборудване на ВСУ, който се е опитвал да транспортира боеприпаси

Екипажите на реактивните системи за залпов огън (РСЗО) "Град" на танковата дивизия на Гвардейската танкова армия на Западната група войски унищожиха колона техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), която се опитваше да транспортира боеприпаси в специални зона на действие. Това казаха от руското министерство на отбраната цитирани от руски медии.

„На видеото бойна машина „Град“ с осколочно-фугасни снаряди се придвижва към огневата линия. войските отработиха колона от вражеска техника, която се опитваше да транспортира боеприпаси и жива сила на украинските въоръжени сили до само оборудвани позиции“, се казва в съобщението.

Министерството на отбраната на Русия уточни, че в резултат на удар със 122-мм реактивни снаряди по идентифицирани позиции и техника на Въоръжените сили на Украйна противникът е загубил три камиона и до 20 военнослужещи убити и ранени. „Целите са главно личен състав на противника, превозни средства, пикапи, а също и техника, която доставя боеприпаси и храна - КамАЗи, Урал“, каза заместник-командирът на огневи взвод с позивна "Терминатор".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия