Шест загинали и 16 ранени при руска атака по Харков

Руско нападение в украинския град Харков отне живота на двама души. При атаката бяха ранени най-малко шест души, съобщиха местните власти.

Нападението е нанесло щети по транспортната и общинската инфраструктура, както и по печатница. Кметът на Харков и областният управител допълниха, че е в резултат на атаката е възникнал пожар.

Областният управител на Харковска област съобщи, че руските сили са нанесли удари по града около 10 пъти. Нападенията също така са били насочени срещу градовете Золочив и Люботин в областта, като там са ранени най-малко по двама души.

Руските сили са използвали управляеми бомби, за да атакуват цели в Золочив, като са причинили щети по жилища и гражданска инфраструктура, съобщи областната полиция на Харков.

От украинските железници съобщиха, че няколко от съоръженията на компанията са били ударени в Харков и региона. По предварителни данни шестима железничари са ранени, но няма жертви.

Тази пролет Русия засили нападенията си срещу Харковска област, като атакува енергийната и транспортната ѝ инфраструктура с помощта на управляеми бомби, ракети и безпилотни самолети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа