МО на Русия: Руската противовъздушна отбрана свали шест ракети ATACMS и 47 ракети

През последните 24 часа руските системи за противовъздушна отбрана са ликвидирали шест украински ракети ATACMS, 53 безпилотни летателни апарата, 47 снаряда от различни видове РСЗО и други цели. Това казаха от пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

Департаментът съобщи, че през деня системите за противовъздушна отбрана са свалили 53 дрона, три френски управляеми бомби Hammer, шест американски оперативно-тактически ракети ATACMS, четири американски антирадарни ракети HARM, както и 47 HIMARS и Алдър.

Оперативно-тактическата авиация, безпилотната авиация, ракетните войски и артилерията от групировките на руските въоръжени сили за 24 часа унищожиха струпвания на жива сила и военна техника на противника в 112 района.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи , че руски военни са освободили село Андреевка в Донецката народна република. В същото време руските въоръжени сили подобриха обстановката на линията на съприкосновение и унищожиха живата сила и техника на три бригади от въоръжените сили на Украйна. Врагът загуби повече от 490 войници на ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия