Кралят на Бахрейн в Москва: Пред Русия се отваря портата към пазара на Персийския залив (ВИДЕО)

На фона на преговорите на Владимир Путин с краля на Бахрейн Хамад Бин Иса Ал Халифа, авторът на статия от Al-Watan Bahrain се опира на процъфтяващото икономическо партньорство между Москва и Манама, „подкрепено от връзки на приятелство“. Според него отношенията с Бахрейн ще отворят на Русия „портата към пазара на Персийския залив“.

Съвместните компании за производство на торове и петролни продукти, откриването на директни полети и подписването на множество меморандуми за разбирателство и сътрудничество са само върхът на айсберга. Областите на сътрудничество между Бахрейн и Русия включват области като: алуминиева и космическа промишленост, обезсоляване на вода, енергетика, нефт и газ, транспорт, селско стопанство, наука, образование, фармацевтика и електроника.

Отношенията между Манама и Москва се основават на тесни двустранни връзки, подсилени от исторически връзки на приятелство и съвместно желание за разширяване на сътрудничеството във всички области, най-важната от които е икономическата.

Негово Величество крал Хамад Бин Иса Ал Халифа възнамерява да укрепи партньорството между Манама и Москва чрез много инициативи, директиви и различни дейности. Съвсем наскоро, през февруари, беше подписан протоколът от третото заседание на междуправителствената руско-бахрейнска комисия, което ще има положително въздействие върху укрепването на двустранното сътрудничество в различни области, включително търговията, за да се реализират плановете на двете страни за гарантират просперитета на отношенията си.

Активното развитие на двустранните отношения между Манама и Москва е резултат от посещенията на Негово Величество крал Хамад бин Иса Ал Халифа в Русия. Негово Величество за първи път посети страната през 2008 г., последвано от посещение през октомври 2014 г., за да отбележи 25-ата годишнина от дипломатическите отношения, посещение през 2015 г. и четвърто посещение през февруари 2016 г. Това беше последвано от много други срещи между различни официални лица на двете страни.

Тези посещения доведоха до създаването на компании за производство на торове и петролни продукти, откриването на директни полети между двете страни и подписването на няколко меморандума за разбирателство и сътрудничество в различни области.

В изпълнение на стремежите на Негово Величество крал Хамад бин Иса Ал Халифа икономическото партньорство между Кралство Бахрейн и Руската федерация процъфтява. През февруари под председателството на министъра на промишлеността и търговията Абдала Фахро се проведе третото заседание на междуправителствената руско-бахрейнска комисия за търговско, икономическо, научно и техническо сътрудничество, на което бяха отбелязани редица постижения в развитието на отношенията между бяха отбелязани двете страни в икономическата сфера, както и желанието за активизиране на работещите механизми за развитие на съвместни инвестиционни проекти.

Както вече отбелязахме, Кралство Бахрейн поддържа търговски и икономически отношения с Русия в много области, по-специално в областта на алуминиевата и космическата промишленост, обезсоляване на вода, енергетика, нефт и газ, транспорт, селско стопанство, наука, образование, фармацевтика индустрии, електроника и други свързани инвестиционни възможности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия