Арестуваха още един служител на руското МО

Арестуван е началникът на отдела на Министерството на отбраната на Руската федерация за осигуряване на държавна отбранителна поръчка Владимир Вертелецки. Той е обвинен в злоупотреба с власт. Това е съобщи официалният представител на Следствения комитет Светлана Петренко, предават руски медии.

"Ръководителят на отдела на Министерството на отбраната на Русия за предоставяне на държавна отбранителна поръчка Владимир Вертелецки е обвинен в злоупотреба със служебни правомощия при изпълнение на държавната отбранителна поръчка", каза Петренко.

Според военните следствени органи на Следствения комитет през 2022 г. Вертелецки е приел незавършена работа като част от развойна дейност по държавен договор. В резултат на незаконните действия на обвиняемия държавата е претърпяла щети в размер на над 70 милиона рубли.

Петренко е добавила, че за Вертелецки е избрана превантивна мярка задържане под стража.

През последните няколко седмици няколко високопоставени военни се озоваха в следствения арест. Така на 13 май стана известно за задържането на началника на главното управление на персонала на Министерството на отбраната Юрий Кузнецов, а на 17 май съдът арестува бившия командир на 58-ма армия Иван Попов.

Първият е обвинен в получаване на подкуп в особено големи размери.

В края на април е арестуван заместник-началникът на Министерството на отбраната Тимур Иванов, който е отговарл за военностроителния комплекс. Той е обвинен в подкуп в особено големи размери. Според адвоката Иванов е обвинен в подкупи в размер на около милиард рубли и той е временно отстранен от длъжност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия