Ограничават трафика в различни части на Санторини поради риск от свлачища

Мерките ще важат от 1 юни до 31 октомври

Съвместното решение, налагащо ограничения на движението в различни части на популярния за туристите остров Санторини от 1 юни до 31 октомври, поради опасност от свлачища, беше подписано от ресорните министри в Гърция. На острова ще бъдат поставени предупредителни знаци на гръцки, английски и френски езици. Целта е защита на туристите от съществуващия риск от свлачища в районите на Тира и Тирасия.

230 000 евро бюджетни средства са предвидени за извършване на проучване и 300 000 евро изпълнение на проекти за поддръжка и първа помощ в Санторини. 

Забранява се движението и преминаването на всички видове превозни средства по общинския път от кръстовището на регионалния път Оя до пристанището Амуди. Изключени са превозните средства за обществено хранене.

В старото пристанище на Тира е решено да акостират круизни кораби, контролирани от компетентните пристанищни власти, така че не повече от 500 души да чакат в района пред кабинковия лифт. Освен това пристанищните власти са упълномощени да прилагат контролни мерки за влизане и излизане на кораби от и за Тирасия, Палая и Неа Камени.

В Ормос Атиниос (новото пристанище на Тира) се предприемат мерки за контрол на трафика с приоритетно слизане на търговски превозни средства и след това автобуси и камиони, така че да няма натоварване на улицата, както по време на слизане, така и по време на тръгване на фериботите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа