15 души се удавиха след проливните дъждове в Афганистан

15 души, 10 от които от едно семейство, загинаха при наводнение след проливни дъждове в Афганистан, предаде Асошиейтед прес. 

Необичайно силните сезонни валежи този месец опустошиха много части от страната, като отнеха живота на стотици хора и унищожиха имущество и реколта. Организацията по прехрана и земеделие на ООН предупреди, че оцелелите няма да могат да се издържат. 

Наводнения връхлетяха снощи североизточната провинция Бадахшан и северната провинция Баглан.

Във Файзабад, столицата на Бадахшан, се съобщава за загинали родители и осемте им деца, каза Мохамед Акрам Акбари, директор на отдела за справяне с природни бедствия в провинцията, и добави, че спасителните екипи са успели да извадят само тялото на майката.

В провинция Баглан директорът на отдела за справяне с природни бедствия съобщи, че са разрушени най-малко 40 къщи и няколко души са загинали, но не даде повече подробности. Анонимен представител на местната власт заяви, че досега в провинцията са открити пет тела и спасителните екипи търсят още.

По-рано Световната програма по прехраната съобщи, че проливните дъждове в Афганистан по-рано този месец са причинили смъртта на над 300 души и са разрушили хиляди къщи, най-вече в северната провинция Баглан. Оцелелите са останали без дом, без земя и без източник на препитание, заяви организацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия