Почина прочутият композитор на „Дисни“ Ричард Шърман

Прочутият американски композитор на детски песни за „Дисни“ Ричард Шърман почина на 95-годишна възраст, съобщава Reuters.

Шърман е човекът, който стои зад прочути песни, радвали поколения наред, като It's a Small World, както и на песните на Мери Попинз Supercalifragilisticexpialidocious, Chim Chim Cher-ee и Spoon full of Sugar.

Той е починал в болница в Бевърли Хилс, Калифорния. Причината е посочена само като „заболяване, свързано с възрастта“, се казва в некролога на „Дисни“.

Шърман беше едната половина от известния екип за писане на песни „Братя Шърман“ заедно с покойния си брат Робърт Шърман и беше смятан за част от вътрешния творчески кръг на Уолт Дисни.

„Ричард Шърман беше въплъщение на това какво означава да бъдеш легенда на Дисни, създавайки заедно с брат си Робърт любимите класики, които се превърнаха в ценна част от саундтрака на живота ни“, каза главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Игер в изявление.

Преди кариерата си в писането на песни, той е специализирал музика в Bard College и е служил в американската армия, където е бил диригент на армейска група и клуб за веселие в началото на 50-те години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят