Мади Маккан убита от германски педофил?

Множество европейски държави се включиха в издирването на Мади Маккан.

Кристиян Б. вече излежава присъда във Висбаден

Мади изчезна през май 2007 г. от апартамента на родителите си

Германската полиция съобщи, че 43-годишен мъж, вече осъждан за множество сексуални престъпления, е заподозрян за убийство по делото на Маделин “Мади” Маккан - британското момиченце, което изчезна през 2007 г. по време на ваканция с родителите си в Португалия, информираха световните агенции.

Мъжът, назован от германските съдебни власти като Кристиян Б., в момента излежава дълга присъда в затвор за друго престъпление, съобщи полицията в германският град Висбаден, без да уточнява други подробности за биографията му. Маделин Маккан, тогава едва 3-годишна, изчезна от ваканционния апартамент на семейството си в португалския курорт Прая де Луз през май 2007 година, докато членовете на семейството й вечерят в близък ресторант.

Случаят привлече вниманието на международната преса, като в рамките на разследването португалската полиция дори официално разглеждаше родителите й като потенциално виновни за нейното изчезване.

Мъжът, който е заподозрян в момента, има множество присъди за педофилия. Той е посещавал южния португалски район Алгарве между 1995 г. и 2007 г. на редовни интервали, включително няколко години в къща между Лагос и Прая де Луз. Според достъпната информация в този период Кристиан Б. се е занимавал предимно с престъпления като обири на ваканционни апартаменти, за да се издържа. Португалските власти закриха разследването за изчезването на Мади Маккан през 2008 г. и го възобновиха през 2013 г. заради нови улики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа