САЩ: Русия се опитва да „очерни“ Байдън преди президентските избори

Контраразузнаването на САЩ обяви, че Русия се опитва да „очерни“ бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън в навечерието на изборите за американски държавен глава, които по план трябва да се състоят на 3 ноември.

В същото време китайските власти правят всичко по силите си, за да не допуснат преизбиране на настоящия лидер Доналд Тръмп. Това гласи изявление на директора на Националния център за контраразузнаване на САЩ Уилям Еванин.

"Смятаме, че Русия използва редица мерки, за да очерни преди всичко бившия вицепрезидент Джо Байдън и това, което смята за антируски естаблишмънт“, казва Еванин в изявлението.

Като пример за опитите за „очерняне“ на американския политик Уилям Еванин посочи действията „на проруския украински депутат“ Андрей Деркач, който, по неговите думи, „разпространява твърдения за корупция, включително чрез публикуване на изтекла информация, засягаща телефонни разговори, за да подкопае кандидатурата на бившия вицепрезидент Байдън и Демократическата партия“.

През юли независимият депутат от Народната Рада на Украйна Деркач публикува аудиозаписи, на които се чува как бившият президент на Украйна Петро Порошенко признава пред Байдън факта, че подготвя диверсии и терористични атаки на украинските спецслужби в Крим през август 2016 година.

Ръководителят на Националния център за контраразузнаване и сигурност на САЩ също твърди, че някои „лица, свързани с Кремъл“, също се опитват да популяризират действащия президент на САЩ Доналд Тръмп в социалните медии и по руската телевизия “.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка