Тази вечер е последният дебат между Тръмп и Байдън преди изборите на 3 ноември

Тази вечер е решаващият последен президентски дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън в САЩ. Той ще се проведе в Нашвил, щата Тенеси. За първи път в историята микрофоните им ще могат да бъдат заглушавани и така да се подотврати двамата да се прекъсват взаимно.

Всеки от тях ще има по две минути да излагат тезите си без прекъсване и едва след това микрофонът на опонента ще бъде включван. От щаба на Тръмп обвиниха организаторите на дебата, че подпомагат на Джо Байдън, след като от темите беше изключена външната политика. От щаба на Байдън пък отвърнаха с атака срещу Тръмп, че се опитва да избегне въпроси, свързани с пандемията. 

Близо 30 милиона американци вече гласуваха предварително. В понеделник предварителното гласуване започна в щата Флорида, който е решаващ за изхода от вота. Вчера опашки се извиха и в щата Охайо, където също започна гласуването.

А Върховният съд в друг решаващ щат Пенсилвания удължи срока за гласуване и така бюлетини по пощата ще се бъдат приемани три дни след 3 ноември. Преди дебата Доналд Тръмп проведе предизборни митинги в Пенсилвания и Аризона. Опонентът му пък предпочете да се подготвя за дебата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка