Ердоган: Турция ще затегне противоепидемичните мерки, ако е необходимо

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната може да предприеме по-нататъшни мерки за спиране на разпространението на коронавируса на фона на нарастващия брой случаи, цитира думите му Анадолската агенция.

"Трябва и ще предприемем мерки в съответствие със стъпките, предприети от здравното министерство," каза Ердоган пред репортери след Петъчната молитва в Истанбул.

Той подчерта значението на носенето на маски, поддържането на социална дистанция и обръщането на внимание на хигиената. "Докато тези мерки не се спазват, разпространението на вируса е неизбежно, особено в по-големите градове", каза Ердоган.

Той добави, че усилията на Турция за разработване на ваксина срещу COVID-19 продължават, докато страната също води преговори с Русия, Китай и Германия за внос на ваксини.

Тъй като тенденцията към нарастване на броя на пациентите продължава в страната, Турция обяви миналата седмица поредица от нови мерки, включително частичен полицейски час, който е в сила в почивните дни от 20 часа вечерта до 10 часа сутринта. Киносалоните ще останат затворени до края на годината, докато моловете, пазарите, ресторантите и фризьорите ще работят от 10 до 20 часа. през цялата седмица, като ресторантите предоставят само услуги за доставка. Обучението на ученици и студенти ще продължи онлайн до края на годината и всички спортни състезания ще продължат да се играят без публика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа