"Пфайзер" ще продължи да доставя ваксини за коронавирус на Италия, дори ако страната заведе дело

Изпълнителният директор на "Пфайзер" за Италия Пайви Керкола заяви в четвъртък, че дори страната да съди компанията за забавяне на доставката на ваксини, тя все пак ще продължи да ги доставя "както е предвидено в споразуменията с Европейската комисия".

Керкола каза пред вестник La Repubblica, че всичко с доставките трябва да се нормализира още тази седмица и че до края на годината трябва да бъдат доставени 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 в световен мащаб. Шефът на италианското поделение на компанията също така изрази надежда, че ще има увеличаване на производството на Covid ваксината от средата на февруари.

По-рано тази седмица италианската държавна прокуратура изпрати писмо до "Пфайзер" и поиска компанията да изпълни договорните си ангажименти по отношение на доставките на коронавирусната ваксина, докато Доменико Аркури, извънредният комисар на страната за прилагане на здравните мерки за ограничаване на корнавирусната пандемия, отбеляза, че обмисля съдебни действия срещу фармацевтичния гигант заради закъсненията.

Според последни лабораторни резултати на "Пфайзер", разработената от нея и от "БионТех" ваксина срещу Covid-19 е ефективна и срещу новите варианти на корона вируса.

Загубена е само малка част от ефективността срещу три ключови мутации от новия вариант на коронавирус, открит в Южна Африка, допълват двете компании, цитирани от Ройтерс.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа