Пенсионирани висши военни поставиха под въпрос легитимността и адекватността на Байдън

Повече от 120 пенсионирани американски генерали и висши военни са написали отворено писмо до правителството на САЩ, в което предупреждават, че страната е в „дълбока опасност“ от „пълномащабна атака срещу нашите конституционни права“, включващо и политиката на администрацията на Джо Байдън.

Отвореното писмо, публикувано от група, наречена "Flag Officers 4 America", поставя под въпрос резултатите от изборите през 2020 г., „психическото и физическото здраве“ на президента Байдън и засяга редица горещи теми, включително Китай, иранската ядрена сделка и стената по границатa с Мексико.

На своя уебсайт "Flag Officers 4 America" се определя като група от „пенсионирани военни командири, които се ангажираха да подкрепят и защитават Конституцията на САЩ срещу всички врагове, чужди и вътрешни“.

„САЩ предприеха тежък ляв завой към социализма и марксистката форма на тиранично управление“, се казва в писмото, призовавайки американците да се „включат“ и да изберат политически представители, които ще „защитават нашата конституционна република“ и ще се подчиняват на „волята на народа".

Сред многото вътрешни заплахи, изброени в писмото, са „избирателната почтеност“, „заобикалянето на Конгреса“, политиката на „отворени граници“, цензурата на технологиите върху свободата на словото и изразяването, загубата на „работни места и енергийна независимост” и „анархията" в някои градове.

Писмото също така споменава използването на военните като "политически пионки" срещу "несъществуващи заплахи" - препратка към разполагането на войски около Капитолия в САЩ след бунтовете на 6 януари.

Освен това, подписвалите се изразяват съмнения по отношение способността на Байдън да ръководи:

„На 77 години той е най-старият президент на САЩ в историята - факт, който повдига въпроси относно психическото и физическото му здраве“ и който според тях „не може да бъде пренебрегнат“.

„Президентът трябва да може бързо да взема точни решения в областта на националната сигурност, които засягат живота и здравето на хората навсякъде, денем и нощем“, се казва в писмото.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка