Антъни Блинкен ще посети Германия, Франция и Италия

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети следващата седмица Германия, Франция и Италия, както и Ватикана, съобщи Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.

На 23 юни Блинкен ще се срещне в Берлин с германския канцлер Ангела Меркел, съобщи днес нейният говорител Щефен Зайберт. Той ще има среща също с германския външен министър Хайко Маас и ще участва във втората Берлинска конференция за Либия, организираната от Германия и ООН, каза говорител на германското външно министерство.

Маас и Блинкен ще осъдят външнополитическите теми, дискутирани на състоялите се в последните дни срещи на върха. На 24 юни двамата ще положат венци на Мемориала на жертвите на Холокоста, допълни министерството, цитирано от ТАСС.

После държавният секретар ще се срещне с френският президент Еманюел Макрон в Париж. В Рим Блинкен ще съпредседателства среща на Глобалната коалиция за борба с "Ислямска държава". Обиколката му ще завърши в италианските градове Бари и Матера, където от 22 до 29 юни ще се състои среща на външните министри от Г-20 с негово участие, допълни Държавният департамент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка