Властите в САЩ може да не допуснат в страната ваксинирани със "Спутник V"

Снимка: ТАСС

Властите на САЩ може да не допускат в страната чужденци, които са избрали да се ваксинират срещу COVID-19 с руския препарат „Спутник V“, предава ТАСС, позовавайки се на американското издание The Washington Post.

Съгласно нови изисквания, които ще бъдат обявени по-късно, чуждестранните граждани,  желаещи да влязат в САЩ, трябва да бъдат ваксинирани с препарати, одобрени или от американските власти, или от Световната здравна организация (СЗО). Към днешна дата, напомня вестникът, „Спутник V“ все още не е получил одобрение от СЗО.

Според вестника решението „ще засегне пряко стотици хиляди руснаци“: приблизително 300 000 руски граждани са посетили САЩ през 2019 г., последната година, за която в момента има официални данни. „Това е голям проблем за руските пътешественици и за хората в други страни, които са били ваксинирани със „Спутник V“, цитира публикацията становището на професора от Университета на Вирджиния Джудит Туиг, която изучава здравните проблеми в Русия.

Според The Washington Post, ваксинираните с Covaxin, произведени от индийската компания Bharat Biotech, вероятно също няма да могат да влизат в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка