Путин: Майките на загиналите няма да бъдат забравени

Президентът разговаря редовно с военнослужещите на фронта

Ще направим всичко, за да имате рамо до себе си

Информацията в интернет е оръжие за пропаганда срещу Русия

Президентът на Русия Владимир Путин заяви на среща с среща с майките на военнослужещи, участващи във войната в Украйна, че руските власти ще направят всичко, за да не се чувстват забравени родителите на загиналите на фронта.

Обръщайки се към присъстващите жени, президентът отбеляза, че в навечерието на Деня на майката, отбелязван в Русия последната неделя от ноември (б.р. - различен от Международният ден на жената на 8 март) настроението им е не е празнично, а изпълнено с чувство на тревога за техните синове, които са в зоната на бойните действия.

„Искам да знаете: аз лично, цялото ръководство на държавата, споделяме тази болка, разбираме, че нищо не може да замени син, загубата на дете, особено за майка, на която дължим раждането, която ни е отгледала, хранила“, каза Путин.

„Ще направим всичко, което зависи от нас, за да почувствате рамо до себе си“, подчерта президентът на Русия.

По време на събитието Путин обърна внимание на присъстващите, „чиито синове са във военната зона, че Денят на майката е свързан с чувство на тревога и грижа“. Той също така подчерта, че споделя болката на тези, които са загубили синовете си в боевете.

Руският президент настоя още, че информацията, особено в интернет, е оръжие за борба.

„Информацията също е оръжие за борба, информационните атаки са един от най-ефективните видове борба“, каза той.

Владимир Путин заяви, че лично е разговарял по телефона с някои военнослужещи, които участват в „специална военна операция“ в Украйна. 

Според него той понякога говори директно с военнослужещи и имал възможност да разговаря с хора, които са го изненадали с настроението и отношението си към въпроса.

Путин отбеляза още, че военните, с които е разговарял, не са очаквали обаждания от него.

„Това ми дава всички основания да кажа, че те са герои. Оправдано“, каза президентът на Руската федерация, цитиран от държавна информационна агенция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия