Путин: Връщането на руската икономика към траекторията на растеж не бива да ни отпуска

Връщането на руската икономика към траектория на растеж не трябва да се отпуска, необходимо е да се поддържат положителните тенденции, каза руският президент Владимир Путин в сряда на среща с членове на кабинета, съобщават руски медии.

„Връщането към траекторията на растеж не бива да ни отпуска, трябва да подкрепим, затвърдим положителните тенденции в нашата икономика, да повишим нейната ефективност, да осигурим технологичен, кадрови и финансов суверенитет и трябва да действаме бързо, без излишна бюрокрация и забавяне, тъй като нелегитимните ограничения, наложени срещу руската икономика в средносрочен план, те наистина могат да й повлияят негативно“, каза още Путин.

Според него в тази връзка е необходимо да се осигури стабилно нарастване на вътрешното търсене.

„В сегашната ситуация именно той се превръща във водещ фактор за икономически растеж, излиза на преден план“, подчерта президентът. "В същото време отбелязвам, че динамиката на вътрешното търсене трябва да съответства на целите на Банката на Русия за инфлацията. Важно е да се предотврати нейното ускоряване или прекомерно забавяне. Включително чрез развитието на бизнес ниши, формирани от западни компании на нашия пазар, за сметка на напусналите нашия пазар, както и чрез активно развитие на връзките с бързо развиващите се страни от Изтока и Юга“, добави още Путин.

„Предлагам днес заедно с членовете на правителството, ръководството на Централната банка да обсъдим и тази тема, да се върнем към това, което обсъждахме с бизнеса“, коментира Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия