Младите германци ще гласуват за десницата

Расте социалното недоволство

Германските тийнейджъри и младежи са все по-недоволни и вероятно ще гласуват за крайнодясната “Алтернатива за Германия” (АзГ), показват резултатите от ново проучване.

Сред 2000 анкетирани лица на възраст между 14 и 29 години 22% изразяват намерение да гласуват за AзГ, ако парламентарните избори бяха днес. Това е повече от два пъти повече в сравнение с преди две години, сочи проучването. През 2022 г. 9% от младите хора са гласували за AзГ, докато миналата година те са били 12%, отбелязва ДПА.

Младото поколение става все по-недоволно, особено от социалното и икономическото си положение, сочи проучването, което е направено онлайн през януари и февруари.

“Алтернатива за Германия” в национален мащаб се подкрепя на ниво от около 20%. Едно от основните политически послания, на които разчита партията, е това против имиграцията, като тя се възползва от нарасналото безпокойство на много германски избиратели от увеличаващия се брой на търсещите убежище в страната.

Избирателите ще отидат до урните в три германски провинции тази година, както и на изборите за Европейски парламент през юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа