„A to JazZ“ събира световни звезди в Южния парк

Джаз легендата Джон Маклафин ще открие A to JazZ.

11-тото издание на джаз фестивала започва на 1 юли

Входът за всички събития е свободен

Джон Маклафин ще открие събитието, Илхан Ершахин - за финал

Големи имена от световната сцена и впечатляваща музикална селекция очакват посетителите на фестивала за градска култура A to JazZ от 1-ви до 3-ти юли в Южен парк 2. Със своето 11-то издание фестивалът с вход свободен е едно от най-големите музикални събития в региона. Първото име от световната музикална сцена е Джон Маклафлин, който пристига с бандата си “4th Dimension”. 26 години след последния си концерт в България, Джон Маклафин ще открие A to JazZ като част от световното турне на музикалния му проект. Рузвелт Колиър е един от двамата хедлайнери в последната вечер на A to JazZ. Роденият във Флорида виртуоз на стийл китарата е познат с характерните за юга оживени и разтърсващи душата пърформанси на живо.

От Ню Йорк път пристига Илхан Ершахин, заедно с култовия си проект Istanbul Sessions. От 2008 г. те пленяват сцени по целия свят: от Ню Йорк до Истанбул, от Париж до Сао Паоло, от Лондон до Скопие. Тяхната музика е симбиозата между оригиналния звук, модерните джаз форми и източните бийтове. Сред акцентите в програмата на A to JazZ 2022 е пианистът, композитор и аранжор Адриен Брандеис. Той ще представи последния си албум “Meeting” със своя латино джаз квартет.

Българските имена в програмата са един от най-успешните родни изпълнители в международен план. Рут Колева ще направи фестивална премиера на най-новия си албум, продуциран от Тейлър Грейвс (носител на награда Грами през 2021 г. с Thundercat) и Kan Wakan.

Последното издание на фестивала събра около 40 000 посетители за трите дни.

След рекордното посещение от над 40 000 души на миналия A to JazZ, тази година организаторите отварят нови пространства за музикални фенове, любители на изкуството.

Традиционният Арт-базар ще бъде преместен в новата Арт зона на събитието на входа на фестивала. Там ще бъдат разположени всички активности, свързани с изкуството - арт инсталации, изложби, улични изкуства и открита библиотека.

A to JazZ Festival се провежда с подкрепата на Столична община - част от Календара на културните събития.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес