В Бургас започва Сладоледен фестивал. Той ще е на метри от морето, в Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас. Мястото ще се превърне в своеобразна сцена за предстоящия Сладоледен фестивал, съобщават организаторите от общината, Министерството на труда и социалната политика и Пристанище Бургас. Райското кътче за всички любители на леденото изкушение може да се посети от 30 юли до 2 август 2020 г.
Посетителите ще открият там най-вкусните, интересни и екзотични сладоледи - огромно богатство от вкусове, аромати и цветове, произведени в България и цял свят.
След Пясъчния град, Бургас ще има и Сладоледено градче. Мелби ще приготвят журналисти, а един от най-интересните професионални кулинари у нас, участник в "Master Chef", шеф Николай Попов, ще приготви на място феерия от сладоледени изкушения.
В рамките на няколко часа той ще презентира как се приготвя класическа рецепта за сладолед с бургундска ванилия, изкушение от черен сладолед от манастирско кисело мляко с активен въглен и лайм, като част от гурме десерт под формата на тарталета с мус от бял шоколад, горски плодове и пудра от малини. За децата ще има приготвен на мястоспециален комплимент от домашни фунийки със сорбе от къпина, а за възрастните диня с българско краве сирене, като динята ще бъде инфузирана с алкохолно питие.
В "Сладоледеното градче" ще бъдат разположени шатри за участие на известни сладкарски вериги. Мястото за провеждане на фестивала е избрано специално заради удобното местоположение. Прогнозата за времето е изключително благоприятна за сладолед.
Фестивалът на сладоледа се осъществява в рамките на Сладоледения уикенд - част от програмата за тематични уикенди в Бургас.