Форумът предизвиква национален интерес
Авторски кулинарни продукти на достъпни цени и с гарантиран произход ще бъдат представени в Стара Загора.
Това ще се случи утре, 7 февруари, когато на терена на бившия коледен базар ще отвори “Shef`s Food Park” на открито. Атрактивното събитие е новост. То е част от Националния кулинарен форум “Еволюция на вкуса 2025 г.”, съобщиха от Общината. Форумът превръща Града на липите в кулинарна столица за трета поредна година. В него ще участват, освен топ готвачи, 149 учители и близо 100 ученици от професионални гимназии в 36 населени места.
Програмата на “Еволюция на вкуса” продължава на 8 и 9 февруари в Културния център. В зала с 550 места на сцената ще се състои кулинарно шоу с аудиовизуално излъчване на голям екран. Майсторство и нови техники ще демонстрират 17 шеф-готвачи. Сред тях са популярни имена - Жоро Иванов, Веселин Калев, Николай Петев, Антонио Иванов. За първи път ще се представят и техни колеги от чужбина - шеф готвачи от Сърбия и Канада. Предвидено е изложение на 30 фирми от Асоциацията на хотелите, ресторантите и кафетериите, които ще предложат продуктите си.
Форумът предизвиква значим интерес, запитванията в Общината за провеждането му са започнали още през декември. Шоуто е с билети, но в неделя е осигурен свободен достъп.
Организатори са Българската асоциация за кулинарна култура - “Шефс клуб България”, в партньорство с Община Стара Загора и голяма търговска верига.