Alibaba ще продава автомобили чрез търговски автомат

Клиентите избират с мобилно приложение

Лидерът в онлайн търговията Alibaba, чиито представители наскоро бяха на посещение в България, ще инсталира гигантски търговски автомат за продажба на автомобили. Генералният мениджър на компанията Юй Вей заяви, че Alibaba Group планира това да бъде факт до края на годината.

За това за първи път бе съобщено по централната телевизия на Китай (CCTV), цитирана от ТАСС. Юй Вей поясни, че покупката на автомобил става възможна чрез мобилно приложение.


„Да се закупи
автомобил ще е толкова просто, колкото е продажбата на опаковка газирана напитка“, обясни той. По думите му клиентът ще прави своя избор през мобилното приложение и само след няколко минути автоматичната система ще сваля автомобила на приземния етаж.


За да пазаруват хората трябва да имат не по-малко от 750 точки за предишни покупки по рейтинговата система Sesame Credit на Alibaba. След изплащане на първата вноска от 10%, остатъкът ще се доплаща чрез платежната система Alipay.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.