Американският посланик: Едностранни стъпки на Израел за анексиране заплашват нашата подкрепа

Едностранни стъпки на Израел за анексиране на земя на Западния бряг заплашват подкрепата на САЩ за подобни планове, каза днес американският посланик в Израел Дейвид Фрийдман, цитиран от Ройтерс.

"Визията за мир на президента Доналд Тръмп е продукт на над три години тесни консултации с президента, премиера Нетаняху и техните съответни високопоставени екипи", написа Фрийдман в туитър. Той добави, че в процеса по картографиране Израел е част от израелско-американска комисия и затова "всички едностранни действия преди приключването на работата на комисията заплашват плана и съгласието на САЩ".

След това Фрийдман каза пред репортери, че вероятно процесът няма да приключи до 2 март, когато в Израел ще има общи избори, информира БТА.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза вчера, че Израел е започнал да чертае карти за анексирането на части от Западния бряг съгласно американския мирен план. Планът беше категорично отхвърлен от палестинците, които искат Западният бряг да бъде в границите на тяхната бъдеща държава.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"