Анита Мейзер влиза в затвора в Сливен

Трябва да плати 4000 лв. глоба и 100 000 лв. кръвнина

Скандалната миска Анита Мейзер бе осъдена на 2 г. затвор за причиняване по непредпазливост на смъртта на съпруга си Николай Димов и за предлагане на 30 000 евро подкуп на разследващ полицай.

На 14 август 2016 г. вечерта 52-годишната тогава Мейзер задуши 40-годишния културист със "свински опашки", докато му помагала да направи експеримент за демонстрация на сила. Тя вързала кабелните стяжки на врата на мъжа си, който се опитал неуспешно да ги скъса с мускулите на врата си.

Присъдата е на Върховния касационен съд и е окончателна, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура, откъдето получили разпореждане от ВКП, че Мейзер е задържана за изтърпяване на наложеното наказание.

Решението слага край на съдебната сага, която започна в края на 2016 г. Тогава Мейзер бе осъдена от Варненския окръжен съд на 3 г. затвор, след като се призна за виновна. Апелативните магистрати обаче върнаха делото за ново разглеждане на първа инстанция и през 2017 г. друг състав на ВОС увеличи ефективната присъда до 4 г. и половина.

Недоволна, Мейзер обжалва пред Апелативния съд, пред който промени показанията си и направи опит да убеди магистратите, че съпругът й се е самоубил. Те обаче я признаха за виновна и й дадоха 3 г. затвор.

Последната инстанция намали наказанието с една година, като на практика Мейзер ще лежи за кратко в Сливенския затвор, тъй като прекара зад решетките 22 месеца, преди да бъде пусната под гаранция от 5000 лв. в края на юли миналата година.

Според решението на ВКС от 11 февруари Анита трябва да плати 4000 лв. глоба и 100 000 лв. кръвнина на майката на Николай, допълниха от Варненската окръжна прокуратура.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"