Антики в кашони и амбалажна хартия откриха в офис на Васил Божков (СНИМКИ)

В хода на извършваните действия по разследването по досъдебно производство с обвиняем Васил Божков (в прессъобщението на прокуратурата са използвани инициалите В.Б.), в помещения на ул. „Московска“ №43 в София, бяха открити множество предмети имащи белезите на движими културни ценности, чийто произход предстои да се установява. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. По част от предметите все още има видими следи от непочистена пръст.

Повечето предмети са открити в „насипно състояние“. Съхранявани са не по установения ред, а в кутии от пури, обувки, както и в опаковки за шоколадови бонбони и кашони от памперси, а други са оставени директно върху подовата настилка. Сред предметите с белези на движими културни ценности има и такива, които са обвити в амбалажна хартия и вестници, както и изсипани в найлонови торбички.

Намерените предмети, имащи белезите на археологически обекти, се изземват за нуждите на разследването, като се опаковат и транспортират по надлежния законов ред, при стриктното спазване на международната практика и стандарти по съхранение на движими културни ценности.

Предметите се изземват в присъствието на служители от Националния исторически музей, където ще бъдат оставени на съхранение.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"