Апелативният съд в Бургас потвърди ареста на лихвар

Бургаският апелативен съд потвърди ареста на лихвар. Зафир К. е вече с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“. Той е обвиненза това, че в периода от декември 2017 г. до април 2020 г. в селата Градец и Славянци и в гр. Сунгурларе, предоставил пет парични кредита в общ размер на 1000 лв. на четири лица срещу задължението парите да бъдат върнати ведно с договорена лихва.

Други две обвинения срещу Зафир К. са за незаконно притежание на патрони за огнестрелно оръжие без да има надлежно разрешително и за държане на високорисково наркотично вещество – метамфетамин.

Магистратите подчертаха че Зафир К. може да извърши ново престъпление. Опасността от това е поради предходните многобройни осъждания за различни умишлени престъпления, с липсата на положителен ефект от изтърпените наказания, с механизма на извършване на конкретното деяние, което представлява неправомерна банкова дейност и разкрива добре планирана и трайно осъществявана активност.

Постоянната адресна регистрация трудовата заетост, семейната ангажираност и родителските задължения към ненавършили пълнолетие деца не са такива обстоятелства, които да изключат категорично опасността от извършване на престъпление, поради което да не се вземе най-тежката мярка за процесуална принуда, посочват апелативните съдии.

Определението на Апелативен съд – Бургас не подлежи на обжалване и протестиране.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"