Без подпис върху заявленията за първи клас

Родителите ще подават оригиналните документи на място в училищата при записването на класираното дете

На 1 юни обявяват класирането

Без подпис на родителя се подават заявленията при онлайн кандидатстването в първи клас в София. Това съобщи пред “Труд” Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието - София-град. Кампанията за първолаците в столицата тече от вчера и ще продължи до 21 май. Всички необходими документи по гражданско състояние ще бъдат осигурявани изцяло по служебен път от районните администрации, уточниха от Столичната община.

“На сайта на общината вече има информация, че когато родителите кандидатстват през електронната поща на училището, не е необходимо предварително да принтират и подписват, а след това сканират и изпращат заявленията, а само да ги изпращат попълнени”, обясни Кастрева.

По думите й подписът ще трябва вече, когато родителят отива, за да запише детето си в училището. Той трябва да си занесе оригинал на заявлението с неговия подпис, заедно и с другите оригинални документи. Основно това е свидетелството за завършено предучилищно образование, посочи тя.

На сайта на всяко училище са публикувани редът и начинът за приемането онлайн - с електронната система на училището, или на електронна поща. Заявлението, попълнено от родителя и изпратено, ще бъде въведено във входящия дневник на училището, а подателят ще получи входящ номер на документа.

Водещ принцип при прием продължава да бъде уседналостта. Остават в сила прилежащите райони на училищата, които дават най-много точки при кандидатстване.

На 1 юни в 17.00 часа ще бъдат обявени на електронните страници на училищата списъците с приетите ученици на първото класиране в училищата в София. Публикуваните списъци ще съдържат входящите номера от заявленията на бъдещите първокласници.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Лилия Ангелова

Този уебсайт използва "бисквитки"