Благотворителен турнир и търг събраха 10 300 лева за бившия легендарен нападател Владимир Стоянов

14 април се превърна в един истински пример за уважение, любов, човечност и съпричастност – за това колко неща могат да се постигнат, ако хората бъдат обединени. На стадион „Славия“ се проведоха благотворителен футболен турнир и търг с фланелки, които събраха 10 300 лв. за лечението на бившия легендарен нападател Владимир Стоянов.

Той бе диагностициран с белодробен дребноклетъчен карцином през 2013 година, като след няколко линии химиотерапия и моментно подобряване, болестта отново прогресира.

Владимир, който има участия в националния тим и се е състезавал за отбори като Черноморец (Бургас), Локомотив (София), Ботев (Пловдив), Спартак (Пловдив) и испанския Депортиво (Ла Коруня), се нуждае от терапия със специален медикамент. Този медикамент обаче не се прилага в България за това заболяване, а стойността на терапията е 44 500 лв.

В проведения благотворителен футболен турнир се включиха деца (родени 2010 и 2011 година) от различни клубове от София и Пловдив. Бяха обособени цели 26 отбора, които участваха в блиц турнир, като за всеки отбор имаше определена регистрационна такса.

Състоя се и благотворителен търг с фланелки с автографи, предоставени от различни професионални тимове, бивши и настоящи играчи, включително и фланелка на Красимир Балъков от престоя му в Щутгарт с негов автограф. Каузата беше подкрепена и от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов.

Турнирът и търгът бяха организирани от Георги Стоянов – бивш вратар на Черноморец (Бургас) и настоящ треньор на вратарите в школата на Славия, който се е състезавал и под ръководството на Владимир Стоянов.

От 28 март стартира кампания за набиране на средства, която може да бъде намерена в интернет ето тук: https://dmsbg.com/12199/dms-vladimir-vladimir-stoyanov/.

Средствата се набират чрез абонаменти от 2 и 5 лв., ePay, банкова сметка в ОББ и изпращане на SMS-и на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS VLADIMIR.

Налична е и дарителска сметка: Владимир Русев Стоянов/ BG10TTBB94001524198551

Нека да помогнем на Владимир Стоянов в най-тежкия му мач!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"